2011-11-14 16:07:37• hírek • Szatmár.ro

Urrá kell lenni a káoszon!

Az RMDSZ-szel együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács (SZMIT) aggasztónak találja azon helyzetet, hogy a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság immáron több mint két éve megszűnt stratégiai partnere lenni a megyében működő ifjúsági szervezeteknek. De ennél sokkal aggasztóbbnak véljük az utóbbi két hónap történéseit, amelyek egy igencsak sötét jövő képét villantják fel előttünk.


Az igazgatóság vezetőségi szintjén uralkodó káosz, a megfelelő szakmai kompetenciák hiánya, valamint az utóbbi két évben a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetőségének arrogáns viselkedése az ifjúsági szervezetekkel szemben, odáig vezetett, hogy gyakorlatilag az összes - az igazgatósággal közösen folytatott - projektünket ellehetetlenítette.
Az utóbbi két évben egy olyan személy vezette a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságot, aki nem rendelkezett a funkció betöltéséhez szükséges szakmai hozzáértéssel, de a professzionalizmus hiányát még rosszindulattal, sőt korrupcióval is tetézte.

A teljes folyamat egy olyan igazgatónő kinevezésével tetőzött be, aki korábban a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatalnál dolgozott, s szakmai tapasztalatai mindössze a lejárt szavatosságú termékek ellenőrzéséig terjedt ki. Ezen kompetencia, lássuk be, igen messze van attól, amely elvárás lenne egy olyan fontos funkció betöltéséhez, mint amilyen Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetői tisztsége.

S ha azt gondoltuk volna, hogy ezzel az igazgatóság leért a lejtő aljára, akkor be kellett látnunk, hogy tévedtünk. Nemrégiben a Galati Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetőnőjét helyezték át Szatmárra. Az ő kompetenciáját és szakmaiságát ugyan nem vitatjuk, de érdekesnek találjuk azon bejelentését -, amely helyi szinten az első is - , hogy meg kívánja támadni az áthelyezéséről szóló rendeletet, mivel úgy gondolja, hogy az ide helyezése nem más mint személyre szabott büntetés.

Szatmár megye nem egy büntetésvégrehajtási intézmény, ahová valaki csak büntetésből kerülhet. S engedtessék meg nekünk, hogy a lokálpatriotizmus bélyegének ránk sütése nélkül, úgy gondoljuk, hogy nem lehetetlen helyi szinten egy megfelelő vezetőt találni ezen tisztségre. 

Mindezek mellett fontosnak tartanánk megjegyezni azt is, hogy Szatmár az egyik legmostohábban kezelt a megyék között, ami a megyei sport- és ifjúsági igazgatóságok anyagi helyzetét illeti. Nincsen sportközpontunk, csak egy ifjúsági táborunk, ahol az utóbbi két évben nem fordult meg egyetlen diák sem, míg a Sport Hotelt az utóbbi tíz évben megkérdőjelezhető körülmények között koncesszióba adták egy cégnek.

Azt kérjük az Országos Sport és Ifjúsági Hatóságtól, hogy a legnagyobb komolysággal kezeljék a kialakult helyzetet, s a Szatmár Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság élére nevezzenek ki egy kompetens személyt, aki képes lesz arra, hogy az igazgatóság és az ifjúsági szervezetek között az utóbbi két évben felégetett hidak helyére újat építsen.

Nagy Szabolcs
a SZMIT elnöke

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: